Bactroban, Infectopyodem, Mupirocin (stafilococi, streptococi, furunculi si alte infectii)


Bactrobanul (concentratie: 20 mg Mupirocin) din pacate nu se mai gaseste prin Europa doar sub impachetare de 3g tub. (foarte mic) si este doar sub forma de unguent nazal.
Poate fi procurat din Ungaria sub numele de Bactrocine 15g  la pretul de 8.7 euro sau unguentul nazal Bactroban 3g la 10 euro (produs de GSK) 
 
Poate fi procurat din Germania la un pret destul de mare:  intre 35-36 euro tubul de 3 gr.
Poate fi procurat si din Austria la un pret mai acceptabil :  17 euro tubul de 3 gr.
Insa: tot cu aceasta substanta activa (Mupirocin) si tot in aceeasi concentratie exista un alt unguent mai putin cunoscut insa mult mai ieftin sub numele de Infectopyoderm (concentratie: 20 mg Mupirocin) acesta se gaseste si sub impachetari mai mari si e un medicament mult mai ieftin.

Tot din Germania poate fi adus la urmatoarele preturi (sursa: Farmaexpress.ro)






Detalii... INFECTOPYODERM Salbe  P4102424
tub de 30 g  - € 30.13
Detalii... INFECTOPYODERM Salbe  P1228975
tub de 15 g  - € 24.99







"Mupirocina (Bactroban) este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gram negativi, cum sunt Escherichia coli si haemophilus influenzae. Indicatii Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA). Mod de administrare adulti si copii : Bactroban unguent trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi "

Necesita reteta. Ambele produse pot fi aduse din Germania sau prin FarmaExpress.