Cum se cauta un medicament in farmaciile din Germania

Va prezint un site foarte drag mie din Germania de unde ma documentez referitor la preturi si la faptul daca necesita sau nu reteta acel medicament. Acest site e o baza de date a farmaciilor online din Germania.
Inainte de a va da link-ul am am sa va traduc cateva cuvinte de care aveti  nevoie sa stiti ce inseamna:

PZN - Acesta este codul de bare a medicamentului, este un cod unic de inregistrare a medicamentului in nomenclatura farmaceutica din Germania. Fiecare medicament, sub o anume impachetare are un cod PZN. (de ex: Tamoxifen 10 mg de la Hexal are un cod pzn pentru cutia cu 30 bucati si un alt cod pentru cutia cu 100 de bucati.). Acest cod este bun pentru a verifica originalitatea medicamentului.

Wirkstoff - Substanta activa, fiecare medicament are o substanta activa. Exista medicamente ce au o denumire comerciala separate gen. (De exemplu: acidul acetilsalicilic se afla sub denumirea comerciala de Aspirina ... la fel cum Tambocor are ca substanta activa Flecainidacetat. Ori sa iei Tambocor de la Meda sau Flecainid Puren de la Puren Pharma este tot acelasi lucru fiindca concentratia de 100 mg flecainidacetat se afla in ambele)

Hersteller - Firma producatoare

St. - este prescurtarea de la "Stuck" ce in germana inseamna bucati. Deci daca la o un anume medicament scrie 10 st. , inseamna ca acel medicament contine 10 tablete/fiole/plicuri/seringi preumplute etc. etc.

Rezeptpflichtig - necesita receta, in timp ce rezeptfrei inseamna ca nu necesita

Site-ul de care va vorbeam este: www.medizinfuchs.de

-Pe acel site gasiti mai multe produse ce nu necesita reteta si pe care diferite farmacii le ofera la reducere. (daca le luati de la FarmaExpress, recomand sa le cautati intai pe site-ul lor deoarece nu si ei ofera reducerea).
-Daca doriti sa comandati un supliment alimentar de undeva e bine sa sunati inainte, deoarece preturile pentru suplimente alimentare difera.