Unde gasesc Astonin ? Ajutor in boala Addison!

La fel ca si lipsa Tamoxifenului dar si al Sintromului, scoaterea de pe piata din Romania a Astonin-ului a declansat un intreg caos in randul pacientilor cu :
- Hipotensiune constitutionala (esentiala).
- Sindromul ortostatic.
- Hipotensiune ortostatica idiopatica (hipotensiune posturala).
- Tulburari circulatorii periferice.
- Boala Addison.
- Sindromul adrenogenital.


Oameni ce se trateaza de mai multi ani cu acest medicament au fost lasati dintr-odata cu ochii-n soare!

Astonimul se poate procura prin serviciul celor de la FarmaExpress si chiar la un pret destul de decent daca optati pentru varianta din Ungaria. (in Ungaria 9.90 Euro cutia cu 100 de comprimate in timp ce in Germania 45 de euro e o cutie cu 50 de bucati si 78 Euro cea de 100. ) E o diferenta enorma tinand cont ca in boala Addison, tratamentul cu Astonin H este efectuat ca tratament de substitutie cu, in medie, 0,1- 0,2 mg fludrocortizon (1-2 comprimate Astonin H) pe zi.

Desigur in Germania se gasesc si la preturi mai mici (maxim  cu 15 - 20 Euro din pretul brandului original MERCK),  produsele sunt ori de la alta companie ori reimportate (am sa explic intr-un alt articol care e faza cu reimportul).

Recent un cunoscut a comandat de la compania de mai sus varianta din Ungaria si a primit de la compania MERCK. Deci daca comandati de acolo e bine sa le specificati de unde vreti fiindca astfel riscati sa aruncati ceva euro degeaba pe geam.

De asemenea de curand am citit pe net ca exista si aceasta substanta activa (Fludrocortizon) in aceeasi concentratie si un alt produs ce se gaseste sub numele de Florinef (cica prin Turcia se gaseste). Despre acest medicament momentan nu detin informatii insa am sa incerc sa ma interesez si revin cu un alt articol.